Arkivbild: BJÖRN DINAU
Bengt Randén jobbade i många år i Partille kommun innan han blev utbildningschef på GR.

Alingsåsare chef för ny skolförvaltning

Alingsås

Alingsåsaren Bengt Randén blir chef för Göteborgs Stads nya grundskoleförvaltning, som bildas nästa år.

56-årige Bengt Randén är för närvarande utbildningschef på Göteborgsregionens kommunalförbund, GR. Han har utsetts till förvaltningsdirektör för den nya grundskoleförvaltningen och börjar sitt nya jobb den 15 januari 2018.

Den 1 juli nästa år flyttas ansvaret för Göteborgs grundskolor från de tio stadsdelsförvaltningarna till grundskoleförvaltningen, som har uppdraget att höja kvaliteten i undervisningen för att öka elevernas lärande och likvärdigheten mellan skolorna, skriver webbtidningen Vårt Göteborg.

Bengt Randén har tidigare arbetat med skolutveckling och skolledning, bland annat som rektor, utvecklingschef och förvaltningschef. Han kommer som förvaltningsdirektör att ansvara för 141 kommunala grundskolor, med ungefär 56 000 elever och en budget på cirka sju miljarder kronor.

Läs i AT på lördag vad Bengt Randén säger om sitt nya jobb

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.