• Foto: TOTTE VESTERLUND
    FINALIST 1. Fjärdeklassaren Philip Pouget blev överlycklig när han förstod att han var 28:e bäst i hela Sverige av deltagarna i kvalet till skol-SM i Rubiks kub.
  • Foto: PRIVAT
    FINALIST 2. Sjätteklassaren William Lundbäck segrade i kvalet och hoppas på ännu bättre tider i finalen i Skara.

Alingsåselever till SM-final

Alingsås

Två alingsåsare tog sig vidare till finalen i skol-SM i Rubiks kub.
– Det är helt sjukt, säger Philip Pouget, 10 år, ena halvan av den lyckliga duon.

För två veckor sedan deltog 15 elever från totalt nio olika grundskolor i Alingsås i en kvaltävling till finalen i skol-SM i Rubiks kub, som ordnas i Skara lördag den 25 november. Nu står det klart att två av dessa tagit sig till den stora finalen där barn från hela Sverige tävlar mot varandra.

Tolvårige William Lundbäck, årskurs 6 i Hemsjö kyrkskola, segrade i kvalet och får liksom kvaltvåan Philip Pouget, 4B i Noltorpsskolan, resa till Skara.

– Det känns jättebra, men jag var inte riktigt nöjd med mina tider i kvalet. Jag hoppades komma ned mellan 25 till 30 sekunder. Min sämsta tid var 43 sekunder, men då tappade jag kuben i golvet, säger William Lundbäck som fick 35,54 sekunder i medelvärde.

Tittat på Youtube

William började med Rubiks kub i augusti. Han har, precis som Philip, tagit hjälp av videodelningssajten Youtube för att lära sig mer om kuben.

– Jag hoppas att det ska gå snabbare i finalen. I kvalet kunde jag inte riktigt F2L-metoden (populär metod för att lösa de två första lagren så snabbt som möjligt, reds anm.) men nu är jag snabbare på den, säger William.

”Superglad”

Tioåriga Philip Pouget har hållit på med Rubiks kub i ett par år.

– Jag gillar att vara snabb och bra på saker. Det är roligt att lösa kuben och sätta nya rekord.

Hur känns det att gå till finalen?
– Först blev jag väldigt glad, men då visste jag inte att det var för hela Sverige. När jag förstod det blev jag superglad. Det är helt sjukt att komma på 28:e plats i Sverige.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.