AT träffade Melodifestival-aktuella Olivia Eliasson i samband med att hon fick skivkontrakt. Arkivfoto: BOSSE ÅSTRÖM.

Alingsåstjej debuterar i Mello

ALINGSÅS/VÅRGÅRDA

– Det känns superkul. Overkligt!
Det säger alingsåsaren Olivia Eliasson som gör debut i Melodifestivalen 2018.

Hon blev ett Youtube-fenomen för fyra år sedan då hon, 17 år gammal, framförde en cover på en låt av Anton Ewald som också medverkade i själva videon.

Nästa år gör Eliasson, numera bosatt i Stockholm, debut i Melodifestivalen. Den Alingsåsbördiga artisten deltar i den fjärde och sista deltävlingen som ordnas i Örnsköldsvik. Låten ”Never Learn” är skriven av just Anton Ewald tillsammans med Jonas Wallin och Trond Smeplass.

I samma deltävling är Fredrik Kempe, från Vårgårda, en av låtskrivarna till ”Fuldans” som framförs av komikern Robert Gustafssons band Rolandz. Dessutom är Kristian Lagerström, från Långared, medförfattare till ”Break That Chain” som framförs av Felicia Olsson i samma deltävling.

Kempe har också varit med och skrivit låten ”Party Voice” som Jessica Andersson tävlar med i den tredje deltävlingen som arrangeras i Malmö. 

– En cool danslåt som jag tycker passar henne väldigt bra… Jag tror folk kommer att bli förvånade över vilken panglåt det är, säger Fredrik Kempe till AT.

Rolandz bidrag hoppas han att publiken kommer att uppfatta som både bra och roligt. Texten har han skrivit tillsammans med Robert Gustafsson själv.

– Det var ju jättekul bara att få hänga med honom. En urbegåvad person!

Läs mer i AT på torsdag!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.