Arkivbild: KATRIN NIKLASSON
Numera är det självbetjäning som gäller vid boklån på Alingsås bibliotek.

Bibliotekets datasystem tar paus

alingsås

Från torsdag kväll till fredag förmiddag kommer Alingsås biblioteks datasystem att vara stängt på grund av uppgradering.

Systemet stängs ner klockan 20 på torsdagskvällen. Den som vill låna böcker på bibliotekets meröppet-tid eller göra något annat som berör dess datasystem får vänta till klockan 10 på fredagen.

Det är biblioteksdatasystemet Koha som ska uppgraderas för första gången sedan Alingsås tog det i bruk sommaren 2016, när det nyrenoverade kulturhuset öppnade.

Koha är för övrigt dubbelt aktuellt i dessa dagar. I dagarna tilldelades nämligen biblioteket i Alingsås 600 000 kronor av Kungliga Biblioteket i Stockhom för ett projekt tillsammans med det svenska Koha-nätverket, där Alingsås ingår.

Pengarna ska användas till fortbildning och till att bygga upp nätverket för att gynna kunskapsspridning kring Koha, som bygger på öppen källkod, på nationell nivå. 

Läs mer om Koha i AT på lördag

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.