Foto: STURE HANSSON
Branden i carporten på Lärkvägen var våldsam natten till torsdagen den 12 oktober.

Bilbranden fortfarande olöst

Alingsås

En månad har gått sedan 17 bilar förstördes i en brand på Lärkvägen. Polis är fortsatt övertygade om att branden är anlagd – men någon misstänkt för gärningen finns inte

Fortfarande finns flera frågetecken kring den omfattande branden som startade i en carport på Lärkvägen, totalt förstördes 17 bilar. Det finns i nuläget ingen ingen naturlig förklaring till branden. Till exempel har inte någon av bilarna varit kopplad till eluttag med kupé- eller motorvärmare.

– Vi kan inte påstå annat än att det pekar åt att branden är anlagd, ju mer vi tittar på det desto mer pekar mot det, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens grupp som utreder grova brott.

Någon misstänkt för gärningen finns inte. Polis har haft svårt att säkra bevis i form av till exempel DNA-spår då de har förstörts i den kraftiga branden. Att säkra spår av eventuella brännbara vätskor som använts vid brandtillfället har också varit svårt.

Fortfarande famlar polis i mörker när gäller frågan om varför någon skulle vilja tända eld på bilarna. Det finns inga som helst tecken på hotbild mot någon som bor i området. Inte heller har försäkringsbolag hittat några tecken på att det skulle vara fråga om ett försäkringsbedrägeri.

Det har inte kommit in några tips från allmänhet som har hört eller sett något som kan sättas i samband med branden.

Trots svårigheterna att komma vidare med utredningen är polisens besked att arbetet fortsätter.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.