Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Birgitta Westergren Lenken, projektledare för Alingsås 400-årsjubileum.

”Musik för alla känslolägen”

Min Spotifylista

Hörseln är vårt främsta sinne. Och musiken kan ta oss till ogripbara platser som det uttrycktes i radioprogrammet Filosofiska rummet häromdagen. En ödmjuk gest för oss att ta in. Musik för alla känslolägen – det går ju inte att leva utan musik!

 1. I Never Loved A Man the Way I loved You – Aretha Franklin
  Min tonårstid handlade mycket om att lyssna på soul och hon var vår souldrottning!
 2. There Must Be an Angel – Eurythmics
  Glädjeyra. Annie Lennox ljuvliga stämma och musiken gör att jag vill ta hela världen i famn.
 1. Purple Rain – Prince
  Jag gillar Prince men speciellt Purple Rain. Den fick ytterligare starkt fäste när jag såg en Norénpjäs där Purple Rain förstärkte dramat.
 1. Into My Arms – Nick Cave & The Bad Seeds
  Nick Cave är också en av mina favvisar. Musiken, texterna – det säger allt.
 1. Symphony no 3 Eroica – Ludwig van Beethoven
  Jag tycker mycket om att lyssna på klassisk musik mellan varven. Beethoven, Bach, Schubert, Chopin med flera. Men Beethovens Eroica står högt i kurs. Bra att baka till, knåda degen med kraftfulla tag.
 1. Et lille lys i mørket – Trille
  En dansk vissångerska som jag hörde på sent 70-tal. Melodiös, trösterik och tänkvärd text.  
 1. Hallway, Mirror – Per Störby Jutbring
  Musik som väcker stark stolthet hos mig – specialkomponerad musik och ett soundtrack till vår dotters debutfilm: Min lilla syster. Det här stycket tycker jag är vackrast.
 1. I Dreamed a Dream – Susan Boyle
  Är mycket förtjust i  musiken och sångerna i musikalen Les Misérables och allra mest I Dream a Dreamed. Jag väljer Susan Boyles version, hon deltog i tävlingen Britain’s Got Talent med den här sången. Jurymedlemmarna såg på henne med skepticism men när hon började att sjunga slog hon alla med häpnad. Mig med.
 1. Smooth Operator – Sade
  En sångerska som briljerar. Jag var på en konsert i Globen. I  ett nummer kom hon upp ur golvet och stod på en flera meter hög pelare som steg mot taket och som hon sjöng! Samtidens souldrottning!     
 1. Hallelujah – Leonard Cohen
  Var på en oförglömlig konsert med Leonard Cohen i Göteborg. Han näst sista tror jag. Är förtjust i många av hans låtar men här är en favorit. Och mitt lilla barnbarn Ninas tolkning, gör att mitt hjärta blöder.

Birgitta Westergren Lenken

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.