”Blir tre bra test för oss”

Innebandy

Andreas Glännbro har laddat om efter debaclet med Alingsås IF. Nu är det fullt fokus på innebandyn och IBK Alingsås.
Under de kommande åtta dagarna väntar tre tuffa matcher mot toppkonkurrenter.

– Det blir tre bra test för oss. Lite av en vägvisare om vi ska vara med i den absoluta tabelltoppen, säger Andreas Glännbro, som missade de tre första matcherna på grund av fotbollen.
– Anledningen till att jag fortfarande vill vara med och lira i IBK är att jag tycker det är fantastiskt roligt med innebandy. Det är en skön kontrast till fotbollen, fortsätter han.
Hur känns kroppen efter en lång säsong med AIF?
– Bara bra måste jag säga. Jag hade en del problem med ljumskarna under fotbollssäsongen, men nu känns både dom och kroppen i stort riktigt bra. Det finns alltid lite känningar här och där, men inget som stör speciellt mycket (skratt).

Glännbro, som gjort sju poäng på sina tre matcher, säger att säsongsinledningen varit riktigt vass. Men med ett undantag.
– Första perioden hemma mot FBC Partille var riktigt dålig. Där var vi inte alls på tå. Trots det var vi ju nära att kvittera på slutet, och det säger faktiskt ganska mycket om vilka kvaliteter vi har i laget.

Är ni ett lag för den absoluta tabelltoppen?
– Absolut! Som jag ser det behöver vi få igång vår tredje enhet lite mer. Som det varit här i början av säsongen har vi gått hårt på första och andrafemman. I längden blir det tufft, speciellt nu när vi spelar tre matcher på väldigt kort tid.

När serien drar igång igen efter ett två veckor långt uppehåll väntar tabelltrean Mölndals IBF i eftermiddag i Stadsskogshallen.
– Det kommer bli ett tufft test för oss. Dom har ett bra lag med bland andra förra IBK-spelarna Markus Anderberg och hans brorsa Emil (numera Milan). Det gäller att vi kommer upp i rätt nivå direkt från start och tar hand om taktpinnen. Kan vi få driva upp tempot som vi vill så tror jag mycket är vunnet, säger Glännbro.

Efter mötet med Mölndals IBF väntar Lidköping (borta på onsdag) och sedan FBC Lerum (hemma nästa söndag).

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.