Foto: Carina Svensson
HJÄLP PÅ VÄG. Mikael Liljeroth, ordförande i Gåvan Sverige, vill att fler Alingsåsfamiljer ska få fira jul.

Börjar samla in julgåvor

Alingsås

– Vi vill se att människor i fattigdom ska kunna få andas ut tiden fram till jul.
Det säger Mikael Liljeroth, ordförande i Gåvan Sverige, som står bakom Julgåvan Alingsås.

I slutet av sommaren berättade AT att föreningen Gåvan Sverige skulle lansera Julgåvan Alingsås, för att hjälpa ekonomiskt utsatta familjer i juletid. Under kommande helg kommer representerar från föreningen finnas på plats i Vimpeln.

– Vi börjar då och sedan kommer vi stå där helgerna fram till jul för att nå ut med vad vi gör, säger Mikael Liljeroth, och berättar vidare:

– På Ica Maxi kan man direktscanna en gåva när man handlar, och då läggs den summan på det belopp du betalar i kassan. Man kan också swisha sitt bidrag eller sätta in på bankgiro. Sedan är det stort behov av julklappar, som man kan man lämna in i Ica Maxis förbutik från och med nu.

Föreningen har sponsrats med en lokal i anslutning till Vimpeln, där de kommer kunna sortera de gåvor som kommer in. Det är också därifrån julklapparna delas ut till behövande familjer.

– Det gör vi den 19 december. Då bjuder vi också på lite glögg, kaffe och mys, säger Mikael, och fortsätter:

– Jag vet att många som behöver hjälp skäms, och säkert tycker det är jobbigt att komma dit. Men man behöver verkligen inte skämmas. De vanligaste orsakerna till att man hamnar i ekonomiska svårigheter är skilsmässa, arbetslöshet, sjukdom eller konkurs och det är något som kan drabba alla. Känner man att man behöver hjälp kan man ansöka via vår hemsida eller Facebooksidan Julgåvan Alingsås.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.