Foto: Jörgen Björme
Bjärkes luciakandidater utgörs i år av Nora Böke, Camilla Samuelsson, Ellen Persson, Maja Grunnegård Andersson, Sara Karlsson, Isabella Larsson och Nadja Cederroth Jonsson.

Dags att utse Bjärkes lucia

Sollebrunn

Sju tjejer ställer upp som kandidater i årets luciaomröstning i Bjärke. I veckan träffades de en första gång.
– Vi har ett fantastiskt gäng, säger Hanna Åhlvik.

I veckan hade Bjärkebygdens sju luciakandidater en första träff i Sollebrunn, och därefter väntar en tids träning tillsammans med Ulf Esborn för att få jul- och lucia­sångerna att sitta.

– Kandidaterna presenteras nu på lördag i samband med SAIK:s loppis och sedan blir det hårdträning fram till luciakröningen, säger Hanna Åhlvik som agerar ”lussemamma” och ser till att allt flyter på kring truppen.

Luciaomröstningen håller på fram till fjärde december och sedan kröns årets Bjärke­lucia i Erska kyrka den åttonde december. Därefter åker luciatruppen runt och lyser upp tillvaron runt om i Bjärkebygden.

– Efter kröningen väntar en intensiv, men rolig vecka för tjejerna. Det blir nog någonstans mellan fyrtio och femtio framträdanden, säger Hanna Åhlvik.

Röstsedlar finns i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.