Foto: MIKAEL SVENSSON

Glännbro stor IBK-hjälte

Innebandy

Snacka om derbydramatik! Matchen mellan IBK Alingsås och FBC Lerum avgjordes i sudden i death – och stor hjälte blev Andreas Glännbro. IBK:s rivjärn nummer ett gjorde 6–5 med 18 sekunder kvar. 

– Underbart, vilken moral vi visar. Det var tufft och jämnt där ute idag, men jag tycker ändå att vi förtjänade segern, säger Andreas Glännbro och spricker upp i ett enda stort leende.

IBK Alingsås låg under med 4–5 hemma mot FBC Lerum tills det återstod tio sekunder. Ett självmål senare med matchklockan på 19.50 var det kvitterat. 

I sudden death klev nämnde Andreas Glännbro till slut fram och skickade in 6–5 nästan liggandes i luften. 

– Jag fick bollen från kanten av Sandro (Alessandro Johansson) och försökte bara få den på mål. Och när jag såg den gå in var det bara ren glädje, säger matchhjälten. 

Lika uppåt som det var i hemmalaget, lika deppigt var det hos gästerna.

Inte undra på det då Robin Strömbergs 4–5-mål med 1.04 kvar såg ut att bli matchavgörande. Dessutom hade man chansen att stänga matchen i öppen kasse när IBK hade tagit ut duktige Erik Lennheimer. 

Men med tio sekunder kvar hittade alltså bollen in i nät bakom en storspelande Viktor Wedlin i Lerums mål.

– Jag såg faktiskt inte vad som hände vid kvitteringen, men bollen gick i mål och det kändes jäkligt rättvist sett över 60 minuter. Att vi sen även fick med oss bonuspoängen var extra skönt, säger assisterande tränaren Niklas Bengtsson.  

Derbyt sågs av 302 personer. 

Mer om matchen och fler kommentarer i pappers-AT

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.