Foto: Katrin Niklasson
GLÄDJEYRA. Den nyblivne miljonären Per-Erik Lundahl, omringad av tv-team och gratulanter.

Guldyra på Stora torget

Alingsås

Onsdag eftermiddag landade Postkodlotteriets gyllene container på Stora torget i Alingsås.

Alingsåsarna på postnummer 441 57 har tilldelats sammanlagt tre miljoner. En av de miljonerna delas mellan alla som har lott i postnumret. Den andra miljonen delas av alla som har lott i rätt postkod, vilka är tolv stycken.

Tio av de tolv personerna fanns på plats på torget i eftermiddags och kallades upp på scen av programledaren Christian ”Kicken” Lundqvist, och fick var och en dra fram ytterligare en vinstcheck, värd mellan 47 500 och 95 000 kronor, ur guldkuvertet.

Slutligen var det då dags för en av dessa tio personer att tilldelas en helt egen miljon. Pulsen var hög hos såväl vinnarna som publiken då guldcontainern öppnades. Och det blev Per-Erik Lundahl som tilldelades en check värd en miljon kronor, skattat och klart.

– Oj, oj, oj, oj, var allt vinnaren kunde få ur sig.

Inslaget sänds i tv-programmet Drömpyramiden i TV4 på lördag klockan 19.30.

Se fler bilder och läs mer i torsdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.