Arkivbild: STEFAN SAMUELSSON
CAROLINE HAGSTRÖM lämnar Alingsås för Skövde.

Hagström lämnar Sveagatan

Alingsås

Sveagatans högsta chef Caroline Hagström lämnar Alingsås kommun. I februari tillträder hon som samhällsbyggnadschef i Skövde.

– Det är klart att det känns fantastiskt roligt att få ett sådant förtroende, säger Caroline Hagström om sitt nya uppdrag.
Enligt henne var jobbet som samhällsbyggnadschef i Skövde ”en möjlighet som jag inte kunde tacka nej till.”
– Det är inte svårare än så, säger Hagström, som bor i Lidköping och därmed får kortare pendlingstid till nya arbetet.

Det var så sent som i januari i år som Caroline Hagström blev chef för samtliga kommunala förvaltningar på Sveagatan; miljöskydd, tekniska och samhällsbyggnads. Hon var ursprungligen chef för miljöskydd men efter nedskärningar bland de kommunala topposterna fick hon axla ansvaret för hela Sveagatan.

Nu väljer hon dock att lämna Alingsås kommun och i februari kommer hon tillträda sin nya tjänst som samhällsbyggnadschef i Skövde kommun.

– Det är både till att beklaga och gratulera. Vi förlorar en duktig chef samtidigt som jag får önska lycka till i Skövde, säger Daniel Filipsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer i tisdagstidningen

  • Så säger Caroline Hagström om jobbet hon lämnar
  • Filipsson om att många chefer slutar
  • Kommundirektörens kommentar
  • Hård kritik från Miljöpartiet

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.