Foto: MÅRTEN ÖHMAN

Halt på vägarna – flera olyckor

ALINGSÅS

– Det är jättehalt på vägarna och snömodd. Och behöver man inte ut och åka så bör man hålla sig hemma.

Det säger Magnus Johansson, insatsledare på räddningstjänsten.

Snön faller över Alingsås denna söndag. Och då bör man som bilförare tänka till en extra gång innan man ger sig ut i trafiken.  

– Det är jättehalt på vägarna och snömodd. Och behöver man inte ut och åka så bör man hålla sig hemma, säger Magnus Johansson, insatsledare på räddningstjänsten.

Johansson rekommenderar att den som ger sig ut i trafiken idag har med sig varma kläder, ifall man skulle bli ståendes.

– Om man råkar ut för en olycka är det också viktigt att man har med sig varningstriangel och vet vad den finns framför allt.

– Det sägs att det ska frysa på under kvällskvisten och då blir det knappast bättre.

Voltade i halkan

I det snöiga och hala väglaget inträffade under söndagsförmiddagen en singelolycka på väg 183 vid Hede strax öster om Grude i Herrljunga kommun.

Det var vid 10-tiden en personbil voltade i halkan. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, men bilföraren hade själv tagit sig ur bilen oskadd. Bekanta hade hjälpt mannen.

Vid 18-tiden på söndagen var AT i kontakt med polisen i Alingsås. Och enligt stationsbefälet, som summerar dagen hittills, har det ”varit halt med avåkningar” men inga allvarligare incidenter.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.