Heroisk insats bakom Alingsås bonuspoäng

Ishockey
Förutsättningarna för en bra insats mot Mjölby var inte de bästa för Alingsås Hockey.
Men mitt i sjukdom- och skadekrisen plockade man fram moralen och knep en bonuspoäng via 4–3 efter straffar.
Det är en trött men lycklig Andreas Svedberg som konstaterar att hans Alingsås Hockey tog fram lagmoralen när den som bäst behövdes.
– Vilken match killarna gör ändå, det är otroligt. Vi åker dit med 13 spelare, fem backar och åtta forwards, på grund av sjukdomar och skador och gör en heorisk insats sett till förutsättningarna, säger Svedberg.
– Alla spelare följde vår matchplan till punkt och pricka och jag tycker vi avväpnar Mjölby rätt bra matchen igenom faktiskt.
Efter en stark första period hade Alingsås ledningen med matchens enda mål från André Magnusson. En av utvisningar ryckig mellanakt såg dock Mjölby kvittera.
– Det blev lite för många powerplay som slet sönder perioden. Samtidigt var vi inte bra en man mer heller, det blev mest en chans för oss att vila lite, säger Svedberg med ett skratt.
Hemmalaget kom ut väldigt starkt i tredje perioden och tog ledningen med 2–1 och 3–1 inom loppet av 32 sekunder. Men ett hårt pressat Alingsås hade mer att ge.
– Vi gjöt mod i grabbarna och uppmuntrade dom att våga vinna. På något sätt lyckas dom hitta energi igen.
3–2 gjorde Joel Sjöstrand och 3–3 med 34 sekunder kvar kom från Oskar Lundgren. Efter en böljande förlängningsperiod kom straffavgörandet där målvakten Robin ”Bobbo” Andersson visade sin höga klass. Den avgörande straffpucken satte Luka Vukoja.
– ”Bobbo” var fenomenal på straffarna och nöp åtta stycken på hela matchen, varav en i andra perioden.
 
Kändes det som att snacket ni hade efter den svaga insatsen mot Stenungsund gav effekt?
– Ja men så kändes det lite. Vi gjorde det vi var tvungna att göra, slet som djur och när vi gör det till 100 procent är vi ett topplag. Vi delar alltid ut en puck till matchens lirare i laget men den här gången kunde vi inte hitta en som stack ut, det var en enorm laginsats från samtliga spelare som var med.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.