HIF-tränaren om uttåget: ”Inte varit tillräckligt heta”

Fotboll

En ung och orutinerad trupp som gjort för få mål.
Det ser assisterande tränaren Jenny Holm som bidragande orsaker till att Holmalund trillar ur Elitettan.
– Vi har inte varit tillräckligt heta i den sista tredjedelen, säger hon.

Holmalund flyttas ned från Elitettan.

Det står klart efter förlust med 1–5 borta mot AIK i dag.

Holmalund, som nästa säsong blir Alingsås FC, åker ur Elitettan på grund av sämre målskillnad än Böljan som i dag föll med 0–1 hemma mot redan avsågade Östersund.

– Jag känner mig ganska tom. Det är tungt. För en gångs skull hade vi stolpe in med andra resultat, säger Holmalunds assisterande tränare Jenny Holm.

På något sätt symptomatiskt för er säsong?

– De tre sista matcherna har varit tuffa då vi har mött topplag. Det är inte här som vi förlorar serien. Vi har inte tagit tillräckligt många poäng i matcher när vi har haft chansen till det. Vi har ingen riktig målskytt, och försvarsspelet har också svajat.

Utveckla vilka detaljer det är som gör att ni trillar ur?

– Ganska många olika faktorer. Vi har tappat nio spelare med skador från den ordinarie truppen som sattes i februari. Den senaste tiden har vi inte haft de bästa förutsättningarna med träningstider- och närvaro. Det är en ung och orutinerad trupp och det är många som inte har varit på elitnivå tidigare. Vi hade behövt ha någon till med mer rutin. Och den sista tredjedelen har vi inte räckt till, vi har inte varit tillräckligt heta.

Har kunnandet saknats eller har det låst sig vad gäller målskyttet?

– Lite av båda. Jag tror att det har låst sig för vissa. Och man möter bättre backar i Elitettan än i division I. Vi har saknat killerinstinkten, att man offrar sig, hugger och tror på det.

Klarade inte krävande spelsätt

Ett kryss hade räckt för Holmalund som också tog ledningen borta mot AIK då Linnéa Ström nätade i den 16:e matchminuten. Bara fyra minuter senare kvitterade Madeleine Rohr och i den 37:e minuten fullbordade Nicole Modin vändningen och AIK kunde ta med sig 2–1 in i pausvilan.

Med sitt andra och tredje mål för dagen såg Modin till att utöka försprånget till 4–1 och med dryga kvarten kvar av ordinarie matchtid fastställde Matilda Rosqvist slutresultatet.

–  Det kändes ändå kontrollerat i halvtid. Vi visste att vi var tvungna att gå för en poäng, och det kändes som att de inte skapade mer än på inlägg och fasta situationer. Men vi blev för långa och för breda i andra halvlek och de fick spela igenom oss alldeles för lätt, säger Jenny Holm, vars lag mönstrade en 3-5-2-uppställning som stundtals övergick i ett 5-3-2.

– Det är för många spelare som inte lyckas göra en topprestation i dag. Sättet vi spelar på är väldigt krävande med omställningar då man måste vara högt uppe och ta hemjobbet.

”Lider med tjejerna”

Holmalund slutar därmed på tolfteplatsen i tabellen på samma poäng som, men med en betydligt sämre målskillnad än, Böljan ovanför sträcket. 

Nu får Holmalund – och kanske även assisterande tränare Jenny Holm – börja om i division I under det nya namnet Alingsås FC.

– Jag lider med tjejerna. Det är så klart tungt och trist, men framtiden ser ljus ut. Vissa kommer säkert lämna för att de vill spela på elitnivå. Jag vet att många tycker det är skit med division I men jag hoppas alla ser mot en ljus framtid där vi bara gör ett år där och vill vara med på resan vi har framför oss

– Jag känner förtroende för det som skall komma. Allt kommer att bli proffsigare och bättre.

Läs mer i AT på tisdag!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher