Arkivfoto: STEFAN SAMUELSSON
INTE KLART. Badet kan öppna tidigast i början av 2019.

Inga besked om simhallen

Alingsås

Frågetecknen kring simhallsbygget kvarstår. Och det finns ännu inte några kalkyler vad slutnotan kan komma att landa på.
– I dagsläget är vi inte framme med någon ny budget, säger Lars Mauritzson VD på Fabs

För några veckor sedan kunde AT berätta om att simhallsbygget i Nolhaga försenas ytterligare. I oktober 2016 berättade AT om att asbest hittats i väldigt stor omfattning och att invigningen skulle skjutas på framtiden.

Och ungefär ett år senare kallades tidningen till en ny pressträff på byggarbetsplatsen. Flera mindre problem hade identifierats och än en gång flyttas datumet för färdigställande framåt i tiden.

– Projektet fortsätter att stöta på flera oförutsedda saker, sa Lars Mauritzson, VD på det kommunala fastighetsbolaget Fabs, för några veckor sedan.

Mauritzson kunde då varken ge några besked om hur stor försening det kommer bli eller vad slutnotan landar på. Och någon större klarhet har han fortfarande inte över tidsaspekten eller de ekonomiska kalkylerna.

– Jag kan inte lämna några nya uppgifter. Men vi har en budget för projektet som innehåller medel för oförutsedda utgifter, säger Mauritzson.

Läs mer i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.