• Foto: MADELEINE SÖYLAND
    MÅNADENS LÄSARBILD OKTOBER. En dimmig höstmorgon vid Mjörn.
  • Foto: PRIVAT
    TOG VINNARBILDEN. Madeleine Söyland har fotograferat mer och mer de senaste två åren.

Klassiskt Alingsåsmotiv i månadens bild

alingsås

Alingsåsaren Madeleine Söyland tog med sig kameran ut en tidig, dimmig höstmorgon och förevigade en klassisk Alingsåsvy. Bilden har nu utsetts till oktober månads läsarbild.
– Vad roligt! säger Madeleine.

Madeleine Söyland har skickat in bilder till AT flera gånger tidigare, varav några fått hedersomnämnanden. Nu tar hon hem vinsten i Månadens bild för första gången.

– Det var en dimmig morgon jag gav mig ut på morgonpromenad med mina barn. Jag hade med mig kameran just för att det var dimma, och tänkte att jag skulle ta några bilder, berättar Madeleine om tillfället då hon tog vinnarbilden.

– Sedan låg bilden i datorn några dagar, så det var först i efterhand som jag kände att bilden nog blev rätt bra, tillägger hon.

Madeleine Söyland har länge varit intresserad av fotografi, men det är framför allt de senaste två åren som kameran blivit hennes ständiga följeslagare. Sedan ett år tillbaka är hon också med i fotogruppen Brännvidd, som ses i Equemeniakyrkan i Vårgårda varannan tisdag.

– Det är väldigt lärorikt, speciellt för mig som inte fotograferat så länge, säger Madeleine.

Vad fotograferar du helst?
– Jag har två små barn, så det blir många bilder på dem, men jag fotograferar även gärna natur.

Vilka är dina styrkor som fotograf?
– Jag är hyfsat bra på att upptäcka bra motiv och att fånga situationer och stämningar.

Vad skulle du vilja utveckla?
– Redigeringsbiten skulle jag vilja utveckla mer. Jag använder Photoshop ganska mycket, men det beror också på bilden. Vissa kan man redigera för att få fram en stämning. Som med den här bilden, den har jag gjort lite mer dramatisk. Sedan skulle jag vilja bli bättre på porträttfotografering. Jag tränar på barnen hemma!

Tre bilder får hedersomnämnanden – se tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher