• Foto: EVA LINDBERG
    BÄSTA LIGHTSBILDEN 2017. Linda vilar under ljuspromenaden!
  • Foto: PRIVAT
    FOTOGRAFER DOWN UNDER. Ulla Hjelmér och Eva Lindberg, till höger, är på resa i Australien just nu.

Ljusvila som tog priset

alingsås

AT:s jury föll direkt för Eva Lindbergs bild när bästa läsarbilden från årets Lights in Alingsås skulle utses.

Hela ljusinstallationer är naturligtvis vackra att se, men ibland fastnar ögat ännu mer för en detaljbild.

Så var fallet när en grupp AT-medarbetare gick igenom Lights-bilderna som våra läsare har skickat in till galleriet Läsarbilder.

På några ställen utmed årets ljusslinga fanns stora, lysande klot på marken. Eva Lindbergs fotokompis Linda Franzén passade att vila mot ett av dem, måhända för att Eva skulle få ta en bild, det förtäljer inte historien.

”Vi var ute en kväll med fotoklubben och tjejen på bilden är fotokompisen Linda Franzén! Bilden är tagen vid EKG-slingan på Oscarsgatan”, skriver Eva i ett mejl till AT.

”Det var enda gången i år som jag gick, nästan hela, slingan! Så främst var jag ute för att träffa kompisarna i klubben och ta en fika tillsammans, en tradition i klubben”, fortsätter hon.

Vi lyckas få tag på Eva Lindberg i Australien där hon är på resa tillsammans med en annan fotokompis och vän, Vårgårdabon Ulla Hjelmér. De har varit gäster på ett Alingsåssvenskt/australiensiskt bröllop i Melbourne och tar sedan en rundtur till bland annat Sydney och Stora Barriärrevet.

”Kamerorna är självklart med och dom smattrar hela tiden”, avslutar Eva Lindberg sitt mejl från andra sidan jordklotet.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.