Foto: Johan Hallberg
Upp och hoppa! Christer Berg ser fram mot öppningen av Voltflip på fredag.

Nu öppnar trampolinparken

Alingsås

Över 1 000 kvadratmeter trampolinyta – det erbjuder Voltflip som öppnar sina portar i dag, fredag.
– Så här långt har vi märkt av ett jätteintresse, säger Christer Berg som driver anläggningen tillsammans med Michael Svanöe.

I nyrenoverade lokaler på Hemvägen öppnar Voltflip i dag, fredag, sin drygt 2 000 kvadratmeter stora anläggning, vara 1 100 kvadratmeter utgör trampolinyta. I lokalerna ryms även biljardbord, shuffleboard, kalasrum och ett fik med stor serveringsyta. Öppet kommer man ha alla dagar i veckan.

– Den stora tillströmningen av folk tror vi kommer vara på helger, säger Christer Berg.

Målgruppen är familjer. Barnkalas är något som man tror mycket på och tre ”kalasrum” har byggts upp. Själva trampolinparken är indelad i olika avdelningar med bland annat slamdunk, dodgeball och klättervägg.

I grund och botten brinner Christer Berg för träning i olika former, men några renodlade träningspass är inte planerade i Voltflip.

– Träningen åker med på köpet för de som är här och hoppar, säger han.

Antalet trampolinparker är ännu relativt få i landet, och Christer menar att Voltflip har ett upptagningsområde där det bor minst 100 000 invånare.

– Jag tror det finns en oerhörd potential i detta. När jag öppnade mitt första gym 1982 undrade folk om ”lyfta skrot” kunde vara något, och se vilken utveckling det har blivit. Jag tror på samma utveckling för trampolinparkerna, säger han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.