Arkivbild: Erika Arnadottir
KREATIV SATSNING. Antonio Tairovic leder Alingsås nya poesiskola, som startar i Arena Elva på söndag.
Arkivbild: Erika Arnadottir
KREATIV SATSNING. Antonio Tairovic leder Alingsås nya poesiskola, som startar i Arena Elva på söndag.

Nu startar poesiskolan

Alingsås

På söndag startar Alingsås poesiskola, ledd av Antonio ”Antwaan” Tairovic. Här handlar det lika mycket om att mötas över gränser som att uttrycka sig.
– Det är ett forum för att utveckla sig själv och varandra, säger Antonio.

Idén kommer från ett liknande projekt i Göteborgsförorten Tynnered, lett av Vic Vem, rappare och en av Sveriges mest spridda poeter på sociala medier.

– Jag var med i Göteborg och kände efter ett tag att det här är något jag skulle kunna göra i Alingsås. Så varför inte testa?, säger alingsåsaren och tillika hip hop-artisten Antonio Tairovic.

Poesiskolan riktar sig till alla som är intresserade av att skriva, som vill utveckla sig själva och mötas över gränser.

– Deltagarna skriver vad de själva vill skriva, det är helt och hållet upp till en själv. Det här ska vara ett forum för att utveckla sig själv och varandra, säger Antonio, och fortsätter:

– Det handlar också mycket om att vi ska kunna umgås med varandra oavsett saker som bakgrund eller ekonomisk status. Det här är ett integrationsprojekt där man blir sedd.

Alla välkomna

På söndag är det dags för den första omgången av Poesiskolan, och då kommer projektets grundare Vic Vem finnas på plats i Arena Elva. Därefter är tanken att Poesiskolan ska arrangeras varje söndag fram till årsskiftet.

– Vill man anmäla sig kan man hitta mig på Facebook, eller så dyker man bara upp, säger Antonio, och framhåller att alla är välkomna, även om Poesiskolan hålls i Arena Elva som vanligtvis är ”ungdomens hus.”

– I Göteborg var det med en gubbe som är 68 år och den yngsta deltagaren var tolv år. Kille, tjej, ålder, etnicitet – inget av det spelar roll.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher