Peab får bygga nästa E20-etapp

alingsås/ vårgårda

Det blir Peab som får bygga E20 mellan Alingsås och Vårgårda. Ett avtal har i dagarna undertecknats med Trafikverket. Om tre år och sju månader ska den cirka 1,5 mil långa nya motorvägen stå klar.

Peab byggde för några år sedan om E20 söder om Alingsås till motorväg och nu får alltså byggföretaget ytterligare ett stort uppdrag av Trafikverket.

Kontraktet på totalentreprenaden är värt drygt en halv miljard kronor och undertecknades av parterna för knappt två veckor sedan.

Den nya motorvägen kommer till stor del att gå i skogen, en bit söder om nuvarande E20. Mycket skog är redan fälld. Nu påbörjas projektering och till våren ska olika förberedande arbeten göras, bland annat borttagning av stubbar.

– Vi ska ha ett startmöte med Peab i slutet av november, säger Trafikverkets projektledare Martin Matsson.

Efter det kommer det att klarna var någonstans man ska börja och hur tidsplanen för de olika delarna ser ut. Den grova tidsplanen är att vägbygget ska vara i full gång nästa höst och att vägen ska öppnas för trafik i juni 2021. Hösten samma år ska alla arbeten vara avslutade.

Läs mer i AT på torsdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.