TACKAR FÖR PRISET. Margareta Frost Johansson i talarstolen. Övriga fr v Magnus Berntsson (KD) ordf regionfullmäktige, Eleonor Schütt och Cecilia Sassa Corin, Hushållningssällskapet, samt Gunnel Adler (MP), ordf folkhälsokommittén. Foto: STEFAN SAMUELSSON

Prisregnet fortsätter

alingsås

Hushållningssällskapet Väst tilldelas Västra Götalandsregionens folkhälsopris i år för sina appar Matglad och Matglad – helt enkelt.
– Det har blivit en succéhistoria som vi aldrig hade kunnat drömma om, säger alingsåsaren Margareta Frost Johansson som är projektledare för Matglad.

Prisregnet över Matglad fortsätter.
I dag, tisdag, fick skaparna ta emot priset på 50 000 kronor från Västra Götalandregionens folkhälsokommitté i samband med regionfullmäktige i Estrad.

– Från början tänkte vi utveckla ett bra pedagogiskt material för en grupp som behöver extra stöd i matlagningen. Vi var inne på att göra en app och hoppades på att många skulle använda den i Borås och i Alingsås, säger Margareta Frost Johansson och fortsätter:

– Men vi kunde aldrig drömma om att den skulle sprida sig i hela Sverige och få det genomslaget som den har fått.

Hundratusen nedladdningar

Matglad-appen, som lanserades för tre år sedan, har laddats ned över 120 000 gånger och har presenterats i Europaparlamentet.

Från talarstolen framhöll Margareta Frost Johansson en artikel i AT, som publicerades för en månad sedan, om matlagningskurser med appen.

– Den största vinsten är att se att den ökar självförtroendet och självsäkerheten hos användarna. Det värmer mest.

Det delades också ut ett pris till under fullmäktige. VG-regionens jämställdhetspris 2017 går till Närhälsans kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.