Foto: Mikey Lennartsson Alingsås lagkapten Andreas Ruuska vill se fler spelare ta ansvar i laget.

Ruuska: ”Fler behöver ta ansvar”

Ishockey

Alingsås Hockey har haft förtvivlat svårt att prestera i Nolhalla under hösten.
Nu vill lagkaptenen Andreas Ruuska att fler kliver fram.
– Lite saknar vi spelartyperna som kan ta tag i det när det går emot, säger han.

Alingsås Hockey har vunnit blott en av sex hemmamatcher.
Den enda trepoängaren så här långt kom mot Töreboda 8 oktober.
Men i övriga matcher på hemmais har det onekligen gått troll i det mesta.
Den största smällen åkte Andreas Ruuska och kompani på mot Stenungsund. Gästerna vann med 7–2 efter att ha pulvriserat hemmalaget i den första perioden.
– Jag går och grubblar på varför det blivit som det blivit mest hela tiden. Och jag har faktiskt ingen bra förklaring. Det är som att det blir en mental låsning när vi hamnar i underläge. Vad gäller matchen mot Stenungsund var inte jag själv med, och att inte kunna vara med där ute på isen och bidra är fruktansvärt frustrerande, säger Andreas Ruuska.
– Vi har försökt ändra om lite i uppladdningen inför matcherna, men det har inte gett önskvärd effekt, utvecklar han vidare.

Saknar ni ledare på isen?
– Jo, men lite så är det absolut. ”Bobbo” (Robin Andersson) är vid sidan av mig den som försöker ta tag i det. Å andra sidan är det svårt som målvakt att styra upp det som händer ute på isen. Vi saknar spelartyperna som kan tag i grejerna när det börjar gå utför. Fler behöver ta ansvar, helt enkelt.

Andreas Ruuska, som haft problem med en inflammerad armbåge, var tillbaka senast mot Bäcken. Men trots hans närvaro föll Alingsås ihop som ett korthus i den första perioden (1–5 på tavlan).
– Hade vi förlorat med uddamålet eller i sudden hade det varit en annan sak. Nu har vi inte ens varit nära i flera av hemmamatcherna och det är inte godkänt, konstaterar han.
Hur mår armbågen idag?
– Det är från och till. Just nu känns den okej. Mellan träningar och matcher försöker jag vila den så mycket jag kan.

När serien vänder på söndag väntar Ulricehamn på bortais för Alingsås Hockey.
– Förhoppningsvis kan det vara något bra för oss. Vi är inte nöjda med vår poängutdelning, men samtidigt är ju inte allt nattsvart. Vi har ändå visat att vi kan spela en bra ishockey och det får man inte glömma. Det gäller att vi får ihop helheten över 60 minuter. Gör vi det tror jag fortfarande att vi kan prestera bättre nu när serien vänder, säger Andreas.
Har ni reviderat målsättningen om att nå topp fyra?
– Vi har väl inte pratat om det så, men det är klart att det ser tufft ut. Vi hade inför säsongen som mål att göra en bättre säsong än den i fjol, och den står fast.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.