Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Johan de Verdier, vd för Candidator, som omsatte nästan 300 miljoner kronor 2016 och hade 211 anställda.

Sex lokala gasellföretag

ALINGSÅS/ VÅRGÅRDA

Sex företag från Alingsås och Vårgårda finns med på årets lista över snabbväxande gasellföretag i Västra Götaland. 

Tidningen Dagens Industri uppmärksammar varje år de snabbast växande företagen runt om i landet. Sammanlagt är det 1 193  företag som klarar kraven för att utses till gaseller. Det är drygt 260 fler än i fjol.

På torsdagskvällen uppmärksammades de framgångsrika företagarna i Västra Götaland och Halland vid en festlighet i Göteborgs konserthus.

Den bransch som genererar flest gasellföretag i Västra Götaland är byggbranschen. Det märks även i våra trakter. Bland de 196 företagen i regionen återfinns Alingsåsföretagen Ahlnings byggtjänst och AJN bygg, men också Candidator (ny) och Vårgårdaföretagen Mathias & Anders schakt, S & C Bemanning och Mellby Garage (ny).

För att räknas som ett gasellföretag ska omsättningen vara minst 10 miljoner kronor och företaget ska ha minst 10 anställda, ha minst fördubblat sin omsättning 2013-2016 och i allt väsentligt ha vuxit utan förvärv eller fusioner samt ha sunda finanser.

Årets Gasellvinnare med högst tillväxt i Västra Götaland 2017 finns också i närheten, i Stenkullen. Systrarna Anna-Karin Hedström och Elin Brouzell från Lerum driver företaget Tosis och klädkedjan Fanny Michel och har både e-handel och fysiska butiker. De har en tillväxt på 1085 procent de senaste fyra åren.

Läs mer i lördags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.