Stenbäcken avgjorde toppmötet

Innebandy
Dramatiken var total när IBK Alingsås gästade IBK Lidköping.
Toppmötet avgjordes i förlängning när femmålsskytten Rikard Stenbäcken prickade in 8–9 efter 27 sekunder.
 
– Rikard var riktigt het matchen igenom att han var den som avgjorde förvånade nog ingen. Faktum är att han var nära att sätta dit 9–8 till oss i slutet av den tredje perioden, säger IBK-tränare Linus Sagré.
 
Matchen i sig var annars helt i publikens smak, och lagen turades om att vara i förarsätet. I den andra perioden vände exempelvis hemmalaget underläge 2–4 till ledning 5–4 innan IBK kvitterade strax före periodvilan.
I början av tredje satte Lidköping 6–5 innan IBK vände på steken via två raka mål.
 
Andreas ”Ante” Johansson skickade in 7–7 med matchklockan på 7.37, men repliken från IBK och Rikard Stenbäcken kom bara halvminuten senare.
När Axel Malmgren visades ut två minuter för slag kunde inte IBK stå emot hemmalagets skickliga power play – och 8–8 var ett faktum med 3.20 kvar.
 
Det avgörande målet kom sedan 27 sekunder in på förlängningen.
– Totalt sett var det nog en matchen i publikens smak. Många mål och en offensiv innebandy. Tyvärr för vår del så drog vi på oss alldeles för många onödiga utvisningar, och det utnyttjade dom. I spel fem mot fem hade vi väldigt bra koll på Vänersborg, summerar Sagré matchen.
 
Målen Alingsås: Rikard Stenbäcken 5, Mattias Andersson, Rasmus Gabrielii, Alessandro Johansson, Johan Ekenberg.
 
Läs Sagrés tankar inför derbyt mot FBC Lerum i lördags-AT
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.