Foto: MIKEY LENNARTSSON
Messi, en orientalisk korthårig katt, och hans matte Camilla Olin, Vellinge, två av många i utställningen i Tångahallen.

Välkammat i Tångahallen

vårgårda

Små och stora, ljusa och mörka, lurviga och släta. Alla sorters katter finns med i föreningen Elfsborgskattens stora utställning i Tångahallen i helgen. 

Sammanlagt ställs 850 katter ut under två dagar – och alla verkar lika välkammade. När AT besöker hallen på lördagen möter vi massor av omsorgsfulla kattägare som gör sina älsklingar fina inför domarnas bedömningar.

– Jag ställer enbart ut för att det är kul och för att träffa likasinnade. Jag tror att jag vet det mesta om min katt men är nyfiken på andra katter, säger Louise Stenborg från Partille som är här med Vira, en Egyptisk Mau.

Det är en slank, prickig och korthårig ras, så ovanlig att det bara finns 70-80 exemplar i Sverige.

– Det är väldigt roligt att veta om ens katt följer rasstandarden, säger Maria Ryefalk från Göteborg. Hon och hennes kompisar har lurviga sibiriska katter.

Domarna ger varje katt ett omdöme och till slut ska förstås Best in show utses i respektive klass.

Kattutställningen hålls i Tångahallen för tredje gången. Tidigare var den i ishallen i Alingsås, men det är mer plats på Tånga och dessutom är hallen tillgänglig på den kalla årstiden när katternas päls är tjockare (och kanske finare). För första gången är det gratis inträde och en hel del Vårgårdabor passar på att beundra de välskötta katterna.

– Vi har huskatter här också. Vi jobbar för att höja statusen på alla katter, säger Cecilia Gylling från Aplared som är ordförande i Elfsborgskatten.

Läs mer och se fler bilder i AT:s papperstidning och e-tidning på tisdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.