Foto: MIKAEL SVENSSON

Vänersborg lekte med Alingsås

Ishockey

Serieledaren Vänersborg var minst ett par klasser bättre än Alingsås Hockey i onsdagens match i Nolhalla. 2–7 (1–3, 0–2, 1–2) skrevs slutresultat till. 

– Det är svårt att vinna matcher när bara sex-sju spelare verkligen tror på det, säger Martin Krook, assisterande tränare, med en tung suck. 

Det började annars lovande för hemmalaget när Simon Strandman pricksköt 1–0 efter 4.41. Passningen från en position bakom Vänersborgsmålet stod Hampus Klozz för. Gästernas replik kom dock tämligen omgående, och med matchklockan på 5.06 var det kvitterat.

– Första minuterna är vi bra, men sen fungerar inte mycket. Över 60 minuter är prestationen långt ifrån godkänd. Sen får man inte glömma att att vi möter ett riktigt bra ishockeylag som skiftar speltempo på ett imponerande sätt, säger Martin Krook. 

Efter 1–1-målet böljade spelet lite fram och tillbaka, men det var Vänersborg som skapade de bästa chanserna. 1–2 kom också följdriktigt med tre minuter kvar till paus, och när Alingsåsspelarna slarvade med ett byte i slutskedet var det 1–3 på tavlan. 

Niclas Mårtensson serverade brorsan Sebastian som distinkt tryckte dit pucken bakom inlånade Alingsåsmålvakten William Haag (Robin Andersson missade matchen på grund av sjukdom). 

I den andra perioden dröjde det bara 1.14 innan Haag fick vittja nätet en fjärde gång. Och när Sebastian Mårtensson fick god tid på sig i spel fem mot fyra en stund senare var matchen mer eller mindre över. Klasskillnaden efter 1–5-målet var total och stundtals belägrade Vänersborg hemmalagets zon. 

Om det fanns en liten, liten strimma hopp inför tredje perioden så försvann den när Dennis Bernhardtz gjorde 1–6 efter 4.38. Hampus Klozz reducerade med nio minuter kvar, innan Niclas Mårtensson fastställde slutresultatet till 2–7.

– I det läget vi befinner oss är det bara hårt arbete som gäller, och vi pratar om att hela tiden vara närvarande och kämpa för varje millimeter, säger Krook, som hade assistans av Erik Martinsson i båset under onsdagskvällens match. 

– Tanken är att Erik ska vara med i några matcher här framöver. Mest för att vi behöver en ny röst och nya ögon i båset, hälsar han till sist. 

 

MATCHBETYG

2) –

1) Hampus Klozz, William Haag

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.