WWF: ”Ät inte kyckling från Thailand”

Alingsås

Thailand är en storproducent av kyckling och exporterar varje år stora mängder till Europa och Sverige. Under fjolåret såldes över 2950 ton thailändsk kyckling i Sverige, rapporterar SVT.

Det är också Sveriges Television som först fått ta del av Världsnaturfondens, WWF:s, nya Köttguide, där thailändsk kyckling nu får rött ljus. Det innebär att svenska konsumenter avråds från att köpa och äta kycklingprodukter från landet. Enligt WWF används antibiotika på ett ”okontrollerat sätt”.

Det är helt enkelt så att den produktionen använder för mycket antibiotika och de har inte system för att hantera det. Det används i förebyggande och tillväxtbefrämjande syfte, det finns ingen dokumentation eller veterinärkontroll, säger Anna Richert, som varit med att ta fram guiden på Världsnaturfonden WWF, till SVT.

Man bör fundera på vad barnen äter för kyckling i skolan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.