Towe Carlssons AHK föll tungt i toppmötet med Hallby i Nolhagahallen. Foto: Mikael Svensson.

AHK föll tungt i toppmöte

Handboll

Alingsås HK förlorade toppmötet hemma mot Hallby i division II med 21–24 (12–12).
– Jag är besviken, säger AHK-tränaren Morten Jensen.

Alingsås är därmed kvar på tredjeplatsen i division II. Och upp till de två topplagen Kroppskultur och Hallby, som tog över serieledningen med en match mer spelad, är det nu fyra poäng.

AHK och Hallby höll jämna steg med varandra fram till de sista minuterna. Men med två minuter kvar att spela stängde gästernas Lia Beckström definitivt tillställningen då hon, med sitt fjärde mål i matchen, satte 20–24.

Slutresultatet i Nolhagahallen fastställdes sedan av AHK:s Towe Carlsson.

Svårt med punktmarkering

Sofia Sandberg stod återigen för en förstklassig prestation i AHK:s mål.

Framåt handlade mycket om vänsternian Liza Krantz som med sina sju fullträffar blev hemmalagets bästa målskytt.

Krantz hade en intressant match-i-matchen mot Hallbys näst bästa målskytt, högernian Elin Johansson som stod för sex mål.

Mot slutet av matchen fann dock Hallby ett recept för att stänga ned AHK:s offensiv: Lia Bäckström punktmarkerade Liza Krantz och AHK lyckades inte komma till avslut på samma sätt som tidigare.

– Vi får inte utdelning på våra lägen och jag tycker att vi inte tillåts att få utdelning, säger AHK:s tränare Morten Jensen.

Vad innebar det för slutresultatet att de punktade Liza Krantz?

– Ja, de vann ju…Vi hade svårt med det.

AHK:s mål gjordes av: Liza Krantz 7, Lina Svensson 5, Pernilla Lundström 2, Johanna Rist 2, Towe Carlsson 2, Frida Grün, Amila Zuna, Elin Wikfsfors.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.