FOTO: MIKAEL SVENSSON
FOTO: MIKAEL SVENSSON

AHK in i januariuppehållet som segrare

Handboll

Hemmamötet med HIF Karlskrona blev en munsbit för AHK.
35–25 (17–13) talade sitt tydliga språk.

Det var en match som alla de närmare 1 600 i publiken förväntade sig att hemmalaget skulle vinna.

Och visst blev man inte besvikna.

Alingsås var numret större än Karlskrona på allt under större delen av matchen och vann hur bekvämt som helst.

– Jag tycker vi gör mycket av det vi pratade om innan matchen, att vi skulle agera proffessionellt. Det var ändå toppen mot botten som möttes men det kan vara lurigt ändå. Vi måste ändå ut på planen och göra en insats, vi får inget gratis av något lag i den här ligan utan måste ligga på närmare hundra procent ändå, säger sjumålsskytten och planbäste Mishels Liaba.

Norrmannen stod för sin offensivt klart bästa insats hittills i AHK-tröjan och några av målen var rena kanoner, otagbara för annars duktige Markus Mattsson i Karlskronas mål.

–  Det var jätteskönt att komma igång såhär mycket och bra att det lossnade för mig. Hela hösten har varit lite upp och ner, det är svårt att komma igång i en ny klubb och nytt land. Därför var det jättekul att få en så fin avslutning på 2017, fortsätter han.

I övrigt luftades bänken väldigt friskt hos Alingsås HK. Andreas Berg stod över på grund av sjukdom och Tobias Sandberg lät en ömmande hand vila. Därför fick spelare som Daniel Tellander, William Andersson Moberg, Pontus Axelsson, Samuel Lindberg och även Anders Alfredsson mycket speltid.

Inte minst Andersson Moberg visade vilket spelhumör han var på under andra halvlek. Förutom några fina mål lyckades han blocka ett skott från Lars Möller Madsen, 20 centimeter längre och ett antal kilo tyngre.

Segern var såklart aldrig hotad och inför utlandsproffs på Estrad-besök kunde Alingsås HK defilera in i mål med två poäng och en säkrad andraplats inför EM-uppehållet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher