EN BJÄSSE. Oscar Bergendahl var stark som en oxe, såväl framåt som bakåt.

AHK malde ner Hammarby

Handboll

Med 18 minuter kvar hade Hammarby ordentligt häng på Alingsås. Men i det läget tog hemmaspelarna hand om taktpinnen – och då hade gästerna inte mycket att säga till om. 35–26 (15–12) skrevs slutresultatet till. 

Med 17.53 kvar reducerade Andreas Halvarsson till 22–20 och då vädrade bortalaget morgonluft. Men precis som i tidigare skeden av matchen svarade Alingsås med snabba mål när dom behövdes som mest.

När Michels Liaba åkte på sin tredje tvåminutare, och fick syna det röda kort, klev Andreas Berg fram. Med två raka mål i spel fem mot sex gjorde han ställningen till 25–20.

Ett miniryck som mer eller mindre sänkte Söders bröder. Tränaren Kalle Matsson tog i ett sista försök en time out med elva minuter kvar.

Den visade sig vara förgäves.

Alingsås hade full koll och vann till slut mycket bekvämt.

En av AHK-spelarna som fick chansen i andra halvlek var Anders Alfredsson, som inte fått tränare Mikael Franzéns förtroende speciellt ofta den här säsongen. 

– Skönt att få spela lite grand och dessutom få göra ett mål. Nu är det bara att fortsätta gnugga på under träningarna. Konkurrensen är stenhård i det här gänget och det gäller att ta alla chanser man får, menar Alfredsson, som inte var nervös.

– Om jag var det så släppte nervositeten när jag gjorde första bollkontakten (skratt). 

Hur är det att sitta på bänken så mycket som du gjort?

– Det är som jag sa en tuff konkurrenssituation, och det viktigaste är trots allt att vi vinner som lag. 

Får vi se Anders Alfredsson mer på planen framöver?

– Det hoppas jag givetvis. Att komma in och få spela, och speciellt här hemma, får man aldrig för mycket av.  

 

Mer om matchen i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.