AHK tog revansch i Ystad

Handboll

Efter förlusten hemma mot Ystads IF i förra veckan, jagade AHK revansch i bortamötet.
Det fick man också efter en gedigen insats och seger med 25–23 (12–11).

Skåningarna åkte hem från Estrad i förra veckan med båda poängen i bagaget mot ett frustrerat Alingsås. Men i mötet i Ystad var det AHK som packade ner poängen och det efter en framförallt försvarsmässigt stark insats.

– Det är en bra bortamatch av oss där jag tycker vi ska vinna med fler mål. Det är ändå vi som är bäst i den här matchen. Sedan blir det lite darrigt en stund mot slutet men tja, vi redde ut det och hade bra spelval, säger Mikael Franzén.

Vad gör ni bättre än Ystad idag?

– Vi är lite skarpare i de avgörande lägena, tycker dom får slita mer för sina mål än vad vi får göra. När Ystad dessutom hade Carl Löfström borta blev det lite enklare att spela försvar.

Hur nöjd är du med just det försvarsmässiga?

– Det är bra idag. Vi hämtade hem det lite grann och fick till ett bättre försvar. Vi släpper förbi spelarna i rätt lägen och får inte så många hål i mitten som jag tycker dom fick i Estrad. Det gör också att Frisk i mål mycket bättre.

 

En stor del i segern hade den starka starten på både första och andra halvlek. Alingsås ledde med 5–1 via mål av Felix Claar efter 10.19 av den första halvleken och 17–11 efter 5.31 av den andra.

Båda gångerna kastade Jerry Hallbäck in timeout-kortet för att väcka sitt lag men om det fungerade ba i första, Ystad kom ikapp nästan hela vägen innan paus, var marginalen för stor i andra.

Speciellt då Alingsås hade en storspelande Rickard Frisk mellan stolparna. Han matchades en stund i halvlek fint av inbytte superlöftet Måns Landgren i Ystads mål men det var Frisk som vann målvaktsmatchen på poäng.

 

AHK borde dödat matchen definitivt med tolv-tretton minuter kvar men lite slarv och några viljemål gjorde att kampen om poängen levde ända in i slutminuterna.

Väl där klev Tobias Sandberg fram med två livsviktiga mål, det ena för 22–24 och det andra för 22–25 där såklart det sistnämnda blev helt avgörande. Två tunga poäng för Alingsås som nu har Karlskrona hemma på torsdag innan EM-uppehåll väntar.

– Visst, vi kan gå in i uppehållet med två raka segrar och får vara nöjda med det i så fall. Men vi ska också vara jävligt ödmjuka inför matchen som väntar och ladda stenhårt för den, säger Mikael Franzén till sist.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.