Foto: NÄÄS FOTOFABRIKEN
HÖGST UPP. Alingsåsaren Janine Alm Ericson toppar riksdagslistan för Miljöpartiets västra valkrets i Västra Götaland.
Foto: NÄÄS FOTOFABRIKEN
HÖGST UPP. Alingsåsaren Janine Alm Ericson toppar riksdagslistan för Miljöpartiets västra valkrets i Västra Götaland.

Alingsåsare toppar riksdagslista

Alingsås

Janine Alm Ericson toppar riksdagslistan för Miljöpartiet i Västra Götalands västra valkrets. En lista som fastställdes efter en medlemsomröstning.
– Det är ett kvitto från medlemmarna på att vi har drivit en bra politik under mandatperioden, säger hon.

Janine Alm Ericson sitter i riksdagen sedan valet 2014 och är Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson. Hon sitter med i partistyrelsen och är även lokalpolitiker i Alingsås.

I riksdagen har hon framför allt jobbat med att utveckla partiets ekonomiska politik. Just nu vikarierar hon också som partiets talesperson i jämställdhets- och HBTQ-frågor. Och hon gläds åt att nu toppa valkretsens riksdagslista.

– Fantastiskt roligt. Väldigt skönt att få förtroendet från medlemmarna att få fortsätta jobba för den gröna omställningen. Det är ett kvitto från medlemmarna på att vi har drivit en bra politik under mandatperioden.

Janine Alm Ericson framhåller att budgeten är den största inom miljö, kultur och bistånd någonsin. Hon lyfter också fram satsningar på stadsmiljö, bränslebyte, haven och den blocköverskridande överenskommelsen som träffades i riksdagen om att Sveriges elproduktion ska bli fossilfri och förnybar.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Grön skatteväxling
  • Turbulensen i partiet

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher