Åtalas för skadegörelse på polishus

Vårgårda

Någon dag in på det nya året utsattes polishuset i Vårgårda för skadegörelse – en 39-årig man åtalas nu för gärningen.

I början av året försökte någon slå sönder fönsterrutor i entrén till polishuset i Vårgårda. Poliser som arbetade vid tidpunkten har vittnat om hur de hörde en kraftig smäll från entrén. Utanför huset såg de en trasig blomkruka och en större gatsten. De såg också en man lämna platsen.

En av poliserna gick ut och konfronterade mannen, men fick vända tillbaka in i polishuset när mannen återvände med en stol höjd över huvudet. Inifrån huset kunde de åter höra hur någon slog mot entrédörren. Den misstänkte gärningsmannen greps därefter.

Den 39-årige mannen åtalas nu för misshandel. Han förnekar inte att han har kastat saker mot polishusets entré, men något brott har han inte erkänt. Åtalet mot mannen omfattar ytterligare en skadegörelse, vilken inträffade på julafton i fjol. Han ska då ha krossat en fönsterruta i en bostad i Herrljunga. Det är en gärnings som mannen varken kan erkänna eller förneka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.