• Foto: ANDERS PUHANG
    MÅNADENS LÄSARBILD NOVEMBER. Trygghet på Kungsgatan.
  • Foto: PRIVAT
    TOG ÖGONBLICKSBILD. Sörhagabon Anders Puhang är en van fotograf.

Bild av en trygg stad

Alingsås

En ren ögonblicksbild. Så beskriver Anders Puhang fotot med de ridande poliserna på Kungsgatan i Alingsås. AT har utsett den till månadens läsarbild för november.

– Jag och min sambo satt på Sallys en förmiddag när jag hörde att det smattrade i gatstenen. Sen såg jag poliserna. Då tog jag bilden med mobilen, berättar alingsåsaren Anders Puhang.

– Det hör inte till vanligheten att man ser dem i Alingsås, tillägger han.

Själv har han aldrig tidigare sett ridande poliser i stan. Anders och hans sambo funderade på om poliserna övade inför EU-toppmötet i Göteborg, som skulle hållas veckan därpå.

Hur som helst blev det en bra bild, som Anders satte bildtexten ”Trygghet på Kungsgatan” till när han skickade in fotot till AT-läsarnas bildgalleri Läsarbilder ett par dagar senare.

Kände ni er tryggare när poliserna dök upp?
– Ja, det är alltid en trygghet med poliser och känns skönt när man ser dom. Förr var det mer patrullerande poliser, svarar Anders Puhang.

Anders beskriver sig som en fotonörd och ändrade lite i kontrast och färg innan han var nöjd med bilden. Han fotograferar i vanliga fall mycket med sin systemkamera.

– Om den inte hade varit så tung hade den varit med jämt, skrattar han.

Det är inte första gången han vinner tävlingen månadens bild i AT. I december 2011 skickade han in en stämningsfull bild på fiskevillan i Nolhaga som vann den månaden. Sedan blev den också framröstad som årets läsarbild 2011 av AT-läsarna.

Tre bilder får hedersomnämnanden. Se lördagstidningen.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Fotnot: Efter att artikeln publicerades i lördags-AT hörde Anna Nordenswan från Polisrytteriet Väst av sig och berättade att de båda ryttarna är hennes kollegor Madelene Dahl på hästen Charlie och närmast kameran Marie Larsson på Viggo. Anledningen till att de var i Alingsås var att Charlie är en av rytteriets nya hästar. De nya hästarna behöver tränas i att åka iväg och patrullera i andra städer och då är Alingsås ett utmärkt val då det är en lagom lugn och bra miljö att öva i, berättar Anna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.