Foto: JÖRGEN BJÖRME
Vårgårdas luciatrupp pustar ut efter kröningen. En av tärnorna saknas på bilden.

Bjöd på luciasång utöver det vanliga

vårgårda

Kröningen av Vårgårdas luciatåg 2017 blev en sångstund utöver det vanliga. Ungdomskören Deus imponerade med ett proffsigt och vackert framträdande.

Det var ganska välfyllt i Kullings-Skövde kyrka på fredagskvällen när Deus kröntes och installerades för sitt uppdrag som Vårgårdas luciatrupp. Det nya upplägget för i år innebär att ingen luciaomröstning har gjorts, utan körer och grupper har fått anmäla sitt intresse och Deus, med hemvist i Equmeniakyrkan i både Vårgårda och Herrljunga, har valts ut.

Denna premiärkväll hade Vanessa Bergman äran att vara lucia. Det kommer sedan att alternera mellan körmedlemmarna vid de 30-40 framträdanden som ska göras i bygden de närmaste dagarna. Vanessa hade tolv tärnor och två stalledrängar med sig, samt körledaren Freddie Svennberg, som kompade på flygel och även sjöng med i flera av låtarna.

Kröningen förrättades av kommunfullmäktiges ordförande Mattias Olsson och 2015 års lucia Lisa Svensson. Komminister Filip Stensman höll luciatalet.

Ungdomskören Deus bjöd på både kända och mindre kända lucia- och julsånger, flera av dem i egna, sköna arrangemang.

Vårgårda lucia är ett samarrangemang mellan Lions Club Vårgårda, Alingsås Tidning och Vårgårda kommun. Pengarna som samlas in går till Lions hjälpverksamhet, framför allt till behövande i bygden.

Läs mer och se fler bilder i AT på tisdag. Håll utkik här på AT-webben på måndag efter en video från kröningen.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.