Foto: Filip Landqvist
KROSSAD AXEL. Belia Björkqvist blev påkörd av en smitare vid ett övergångsställe i Vårgårda och tvingas nu ha armen fixerad i mitella i sex veckor.

Belia blev påkörd – föraren smet

Vårgårda

I början på december blev Belia Björkqvist påkörd vid ett övergångsställe i Vårgårda. Föraren smet från platsen och Belia fick axeln krossad. Men det var inte det som gjorde ondast.
– Det som gjorde mig mest ledsen var de som satt kvar i sina bilar och inte gick ut och hjälpte mig, säger Belia.

Det var vid åttatiden på kvällen den femte december som Belia Björkqvist blev påkörd när hon var på väg hem från jobbet i Vårgårda. Hon kom cyklande och när hon kom fram till övergångsstället vid Pizzeria Italia klev hon av cykeln och började leda den över Parkgatan. Hon hade reflexer på sig.

Då kom det en vit bil i hög fart och träffade cykeln och Belia föll till marken med cykeln över sig.

– Först tänkte jag bara aj. Sen märkte jag att jag inte kom upp, säger Belia.

Belia berättar att hon sedan tidigare har opererat höften vilket gjort att hon redan är något svagare i kroppen. Och med smällen som hon fick mot sin axel gick det inte ta sig upp. Hon blev sittandes där i flera minuter och ett flertal bilar samlades runt henne men ingen kom fram för att se hur det var med henne.

– Jag tänkte varför kommer ingen och hjälper mig? Är jag mindre värd? säger Belia med tårarna i halsen och tillägger:

– Man blir så djupt ledsen. Var finns empatin?

Efter en bra stund stannar till slut en bil och en man som Belia känner sedan tidigare kliver ur och frågar om han kan hjälpa henne. Svaret blev ganska enkelt då hon inte kunde resa sig för egen maskin och mannen lyckades få Belia på fötter igen.

Trots den hårda smällen promenerade en omtöcknad Belia hem till sitt hus vid Tånga. Hela vägen hem föll tårarna ner för hennes kinder.

– Jag är ganska enveten och vill klara mig själv, säger hon.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen:

  • Tvingades operera
  • Trafiksituationen
  • ”Ett Vårgårdasyndrom”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.