Vårgårda Bostäder AB/ML Mark & landskap
KLOCKAREBOLET. Illustration från västra entrétorget mot öster. Idéskiss, utveckling av parkområde.

Statliga miljoner möjliggör park på Klocket

Vårgårda

Vårgårda Bostäder AB har beviljats 3,2 miljoner kronor i ekonomiskt stöd av Boverket, för anläggandet av en stor park inne på Klockarebolets bostadsområde.
– Det är helt galet kul. Det här är ett väldigt betydelsefullt bidrag, säger Jan Thorsson, vd i Vårgårda Bostäder AB.

Det är en överväldigad vd på bostadsbolaget AT pratar med under tisdagen efter det att Boverket meddelat att Vårgårda Bostäder beviljats hela 3,2 miljoner kronor i bidrag.

– Vilken underbar julklapp till hela Vårgårda och framför allt till de boende på Klockarebolet. Det här innebär att vi kan göra en storsatsning. Det blir ett enormt lyft av utemiljön och vi får en riktig park i Vårgårda, säger Jan Thorsson.

Nu gick det vägen

Vårgårda Bostäder sökte bidrag även i fjol, men fick inte några pengar den gången. Inte så konstigt då konkurrensen var mycket stor.

– Vi drog ett kortare strå i fjol, men vi fräschade upp ansökan och sökte även i år, då totalt 500 000 miljoner kronor anslagits.

Och nu gick det bättre. Bidraget utgör 50 procent av investeringen, så Vårgårda Bostäder skjuter också till 3,2 miljoner.

– Gräsytan som finns i dag är en stor gräsmatta, som inte används jättemycket. Nu ska vi göra en parkliknande miljö. Den ska bli lummig och jättefin.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Referensgrupp ska bildas
  • En våning till
  • Snabba ryck

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.