Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Max Darj.

Darj med i EM-truppen

Handboll

Förbundskaptenen Kristján Andrésson tog under måndagen ut 16 spelare till EM i januari. En av dom som får åka med till Kroatien är AHK:s förre lagkapten Max Darj.

Efter dubbla landskamper mot Ljubomir Vranjes Ungern i början av januari åker det svenska herrlandslaget till Split den 10 januari. Två dagar senare ställs Sverige Island i EM-premiären och även Serbien (14 januari) och Kroatien (16 januari) väntar i det inledande gruppspelet. 

De 16 spelare som ska försvara de blågula färgerna har i dag presenterats. Bland dessa återfinns Max Darj, som får chansen på mittsex ihop med Jesper Nielsen och Fredric Pettersson.

Däremot saknas en formstark Jesper Konradsson, som får stå tillbaka till förmån för Jim Gottfridsson och Linus Arnesson.

– Av de spelare som jag har att välja mellan är det de här 16 som jag tror kan ta Sverige längst i turneringen, säger Kristján Andrésson, som gör sin andra mästerskap som svensk förbundskapten. 

Tre spelare som till dags dato bara spelat fyra A-landskamper vardera återfinns i truppen. 

– Tre spännande spelare som har utvecklats oerhört mycket de senaste åren. Hampus Wanne spelar 60 minuter per match i laget som leder Bundesliga, Philip Henningsson har starka defensiva kvaliteter och Linus Arnesson imponerar både framåt och bakåt i Bergischer som leder 2. Bundesliga. 

Den svenska truppen samlas i Göteborg den 2 januari.  

Målvakter: 
Andreas Palicka
Mikael Appelgren

Vänstersex: 
Jerry Tollbring, Hampus Wanne

Mittsex: 
Jesper Nielsen
Fredric Pettersson
Max Darj

Högersex: 
Niclas Ekberg
Mattias Zachrisson

Vänsternio: 
Lukas Nilsson
Simon Jeppsson
Philip Henningsson

Mittnio: 
Jim Gottfridsson
Linus Arnesson

Högernio: 
Johan Jakobsson
Albin Lagergren

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.