Foto: Mikael Svensson
Arkivbild från när Sjuåriga Ella Elmgren från Mölndal ställde ut sin dvärgvädur Popcorn när KAF ordnade smådjursutställning i Lenahallen för två år sedan.

Djur och julmarknad i Tångahallen

Vårgårda

Tunnbröd, karameller och tomtar kombinerat med kaniner, duvor och höns. Detta och mycket annat är vad som kommer bjudas när Alingsåsortens KAF ordnar med jul- och djurmarknad i Tångahallen till helgen.

– Vi tror att vi har hittat den perfekta kombinationen. Man kan både köpa knäck, vinka på tomten och titta på djur samtidigt, säger Alfred ”Affe” Hedlund ordförande i Alingsåsortens kaninavelsförening (KAF).

Det är första gången som man sammanför en julmarknad med en djurutställning på det här viset i Tångahallen.

Mycket på en gång

Det kommer finnas 550 kaniner på plats. Dessa ska ska bedömas precis som de rasduvor som också kommer finnas i hallen. Även rashöns visas upp men de ska inte bedömas på samma sätt som duvorna och kaninerna.

Alla aktiviteter med djuren kommer pågå parallellt med julmarkanden. I själva marknadnen kommer det ingå runt 50 försäljare och hantverkare.

– Ja, allting sker samtidigt. Det kommer dessutom finnas en kaninhoppning som man kan titta på, säger Affe Hedlund.

Gigantisk hall

Marknaden/utställningen håller öppet både lördag och söndag. Affe hoppas att det kommer ”lagom” mycket folk och han försäkrar att det i alla fall inte kommer bli för trångt inne i hallen trots alla djur, människor och marknadsstånd.

– Nej, det kommer inte vara några problem. Tångahallen är ju gigantisk, säger han.

Det vore ju inte heller någon riktig julmarknad om inte tomten fanns på plats. Och det gör han under förmiddagen på både lördag och söndag och mottar mer än gärna barnens önskelistor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.