Stora som små tomtar tog plats i tomteparaden som gick längs med Storgatan i Herrljunga under lördagen. Foto: Mikael Svensson

Drog igång julen i Herrljunga

Herrljunga

Tomteparad, grantändning och körsång var en del av vad som bjöds när det under lördagen togs sats mot julen i Herrljunga.
– Det känns som att hela byn bubblar en dag som denna, säger Jessica Pehrson ordförande i Herrljunga köpmannaförening.   

Skyltlördagen i Herrljunga lockade som vanligt många besökare.

Med start redan på förmiddagen var det flertalet olika aktiviteter. Scouterna och Herrljunga SK höll basarer. På Järnvägstorget såldes lotter och annat till intresserade köpare.

Nya på torget

Alvas Änglar gjorde också sin första skyltlördag på plats i Herrljunga och änglar i alla möjliga olika färger fanns till för de som kände sig sugna på ett smycke.

– Vi har inte varit med här tidigare men vi tyckte att det passade bra nu med tanke på stenen som ju finns längre ner på gatan, säger Johnny Hägerå som är pappa till Alva som startade Alvas Änglar och som nu finns som en stjärna på Herrljungas Walk of fame.

Jultal och tomtar

Näringslivschefen Carl-Olov Holmström var årets jultalare och talet hölls i samband med grantändningen. Efter Holmströms insats tog kören Viceversa över och sjöng kända och inte fullt så kända julsånger.

Därefter fylldes Storgatan av tomteparaden. Tomten flankerades bland annat drillflickor från Fristads drill och lite längre bak fanns också Herrljungas luciakandidater för året.

Dagen avslutades sedan med dans kring granen utanför kommunhuset. 

Läs mer och se fler bilder från skyltlördagen i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.