Avled efter frontalkrock på E20

vårgårda

En person har avlidit efter lördagsmorgonens krock mellan en lastbil och en personbil på E20 mellan Vårgårda och Vara.

Fordonen frontalkrockade i halt väglag strax före klockan åtta i höjd med Eling. Olyckan inträffade på en sträcka som saknar mitträcke. Lastbilen hamnade på sidan i diket. Chauffören ska ha tagit sig ur fordonet själv men föraren av personbilen blev fastklämd. Enligt GT fick bilen stora skador.

Klockan 12.25 meddelade polisen att föraren till personbilen har avlidit och att anhöriga är underrättade. Personbilen har tagits i beslag av polisen och kommer att undersökas av tekniker. Lastbilschauffören uppges inte vara fysiskt skadad.

Lastbilen kommer även den att bärgas. Vid lunchtid var körfälten öppna växelvis. E20 kommer att vara delvis avstängd under dagen. Omlastning och bärgning av lastbilen sker senare under dagen.

Olyckan orsakade stora trafikproblem på E20. Vägen var avstängd i båda riktningarna under ett par timmar, innan trafiken kunde börja släppas på växelvis vid 10-tiden. 

Enligt Nya Lidköpings-Tidningen inträffade flera trafikolyckor i västra Skaraborg under lördagsmorgonen. På många vägar var det glashalt.

Räddningstjänsten i Alingsås-Vårgårda uppger att det varit halt på småvägar även i vårt område på morgonen. Klockan 09.45 kom larm om en singelolycka på länsväg 190 i Gendalen. En bil med fem personer körde i diket, men ingen behövde köras till sjukhus, enligt SOS Alarm. Vägen var avstängd en stund.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.