Fängelse för rån mot Pressbyrån

Alingsås

Den 27-årige man som rånade Pressbyrån under hösten döms nu till fängelse i 1 år och 2 månader. Mannen har nekat till brott.

Det var i mitten av oktober som en maskerad man klev in på Pressbyrån och uppmanade personalen att ge honom pengar. Kvinnan som arbetade i butiken vid tillfället kände sig hotad och vågade inte annat än att ge mannen 2 000 kronor. Hon kunde dock ge ett bra signalement på gärningsmannen och kort efter rånet grep polis en misstänkt 27-årig man.

När 27-åringen nyligen ställdes inför rätta nekade han till brott och uppgav att han vid tidpunkten för rånet varit hos en kamrat. Försvårande för mannen är dock att personalen i butiken har känt igen honom som en tidigare kund.

De kläder som mannen hade på sig när han greps stämmer väl överens med de kläder som gärningsmannen bär på filmen från butikens övervakningskamera. När 27-åringen greps hade han dessutom cirka 2  000 kronor i mindre valörer på sig, samma summa som försvann vid rånet.

Tingsrättens slutsats är att den 27-årige mannen är skyldig till gärningen. Han fälls för rån. Han fälls även för hot mot tjänsteman efter att han uttalat sig hotfullt mot en polis efter att han gripits för rånet. Domen omfattar ytterligare två fall av hot mot tjänsteman, samt även våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. På grund av risk för fortsatt brottslighet ska den 27-årige mannen vara fortsatt häktad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.