Foto: Mikael Svensson
HÖGTIDLIGT. Leah Rowlands är Alingsås 59:e lucia i ordningen.

Här kröns Alingsås lucia

Alingsås

I går kväll kröntes Alingsås lucia Leah Rowlands i Christinae kyrka i skenet av levande ljus.

Det var i stort sett fullsatt i Christinae kyrka i går kväll, då årets luciakröning ägde rum.

Lucian Leah Rowlands och hennes tärnor, uppbackade av elever från Östlyckeskolan i årskurs nio, tågade in sjungandens Luciasången.

Därefter framförde de Goderafton och Lucia innan det var dags för årets kröningstalare Mikael Lindgren att ta till orda.

59:e lucian

– Vi behöver människor som går före och sprider ljuset. Därför vill jag tacka året luciatrupp för att ni vill visa, vara och sprida ljuset, sa Lindgren, och lämnade sedan över till förra årets lucia Erica Niklasson, som krönte Leah Rowlands till Alingsås 59:e lucia genom att sätta ett smycke runt hennes hals.

En helig dejt

Luciatruppen bjöd sedan på mer hjärtevärmande och stämningsfull sång innan Katarina Egfors Härnring, kyrkoherde, höll andakt.

– Lucia är som en helig dejt i decembermörkret som skänker livsmod och får oss att klarna i blicken och se hur vi är en enda mänsklighet, sa hon.

Luciatruppen avslutade sedan denna stämningsfulla stund i kyrkan med att sång som säkerligen följde kyrkans besökare hela vägen hem i decembermörkret.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.