Alexander Jonssons Alingsås sprang ifrån Borås och vann till slut med hela 14–4. Foto: MIKAEL SVENSSON.

IBK Alingsås vann stort

Innebandy

IBK Alingsås krossade Borås IBF med 14–4 (1–2, 8–1, 5–1).
Men det var först halvvägs in i drabbningen som hemmalaget vaknade på allvar.

Toppen ställdes mot botten i Stadsskogshallen i dag i division I då tvåan Alingsås drabbade samman med tian Borås. Inledningsvis var det dock de nederlagstippade gästerna som hade kommandot. Åtminstone på resultattavlan.

Efter den första perioden var ställningen 1–2.

Alingsås kontrollerade händelserna.

Men tempot, både i passningar och löpningar, var för lågt och skotten för få mot en kompakt och samlad motståndare som framgångsrikt slog långt och satsade på distinkta omställningar.

– Vi börjar lite trevande och har svårt att få upp energin och nivå. Det var vi rädda för inför matchen. Sedan, efter halva matchen, får vi upp tempot och då är det bara ett lag på banan, säger spelande tränaren Linus Sagré, som i den tredje perioden bänkade sig själv.

– Det känns skönt att vi kan få in även de som sitter vid sidan och rulla på lite mer folk. De kommer in och gör det jättebra, det är roligt.

Ketchupeffekt i andra perioden

IBK Alingsås gick upp i ledning för första gången i matchen först med 12.17 spelat av den andra perioden.

Kevin Keijsner, som stod för tre assist totalt, skickade iväg en underbar diagonalpassning till Alessandro Johansson, vid den bortre stolpen, som volleysköt in bollen i mål.

När mittakten var färdigspelad var ställningen 9–3 till hemmalaget, och den tredje perioden blev mest en transportsträcka.

– Vi får mer fart och spelar lite enklare, tar fler lätta avslut samtidigt som Borås tappar orken, analyserar Linus Sagré.

IBK Alingsås är tvåa i tabellen med 28 poäng på 11 matcher, en poäng efter IBK Lidköping som har en match mer spelad.

Mål Alingsås: Joakim Andreasson 3, Rikard Stenbäcken 2, Alessandro Johansson 2, Andreas Glännbro 2, Mattias Andersson, Alexander Jonsson, Hampus Ekman, Johan Ekenberg, Hugo Erlandsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.