Foto: Filip Landqvist
NYPUBLICERAD BOK. Joanna Hjalmarsson från Bergstena har fått sin bok "Efter regn" publicerad.

Joanna släpper sin första bok

Vårgårda

22-åriga Joanna Hjalmarsson från Bergstena fick för ett par veckor sedan sin bok ”Efter regn” publicerad.
– Det har varit en dröm sedan jag var liten att få ge ut en egen bok, säger hon.

Joanna Hjalmarsson bor i dag i Linköping där hon arbetar i missionsgruppen Ungdom med uppgift. Men ursprungligen kommer hon från Bergstena i Vårgårda kommun. Hon har alltid tyckt mycket om att skriva och för ungefär tre år sedan började hon på den bok som hon nu håller i handen.

– Jag fick en idé och sen tog det ungefär en eftermiddag så hade jag skrivit huvudhandlingen, säger Joanna.

Även om texten har korrigerats en del längs vägen så är fortfarande handlingen till Efter regn i stort sett exakt den som Joanna skrev ihop den där eftermiddagen för över tre år sedan.

På baksidan av den nypublicerade boken står följande:

”När Moa börjar sjunde klass faller allt samman runt henne. Bästa vännen Minna sviker, mamma går in i en djup depression, samtidigt som hennes pappa knappt är hemma. Inte blir det lättare av att hon blir utfryst av klassens tjejgäng i den nya skolan. Det ser ut som om mörkret är ogenomträngligt, tills hon följer en stig genom skogen och hittar ett nergånget stall och en döende häst.”

Boken vänder sig främst till tjejer i åldrarna 11 till 16 år och hittills har Joanna bara fått god respons på sitt första verk.

– De jag har pratat med, vilket har varit mest föräldrar, har bara haft positiva saker att säga, säger 22-åringen.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.