Arkivbild: Bosse Åström
JULBORD.

Julfirande i gemenskap i år också

Alingsås

Även i år går stans kyrkor samt Hela människan samman och arrangerar gemensamt julfirande på julafton, för att ingen ska behöva vara ensam på jul. I år hålls firandet i Pingstkyrkan, och startar en timme tidigare än förra året.

Värme, gemenskap, julbord och julmusik – det erbjuds i Pingstkyrkan på julafton.

– I år börjar vi en timme tidigare, klockan 15, med lite mingel och samkväm så folk hinner landa liten innan julmaten, säger Jonatan Hallgren, föreståndare för Hela människan, som arrangerar det gemensamma julfirandet tillsammans med stans kyrkor.

Stort intresse

Förra året kom drygt 120 personer till Pingstkyrkan på julafton.

– Det visar att det absolut är något som behövs och att det finns intresse för det, säger Jonatan.

Inför julfirandet har arbetsgruppen jobbat mot krögare och handlare för sponsring av det som brukar bli ett dignande julbord.

– Även privatpersoner kan vara med och bidra med mat, säger Susann Åsbogård på Frälsningsarmén.

För den enskilda alingsåsare som vill stötta initiativet ges även andra möjligheter, som att ställa upp som volontär under firandet eller bidra med julklappar.

– Om man vill kan man komma till Hela människan med oinslagna julklappar för runt 40 kronor. Vi kommer slå in dem den 21 december, berättar Jonatan, och tillägger:

– Man kan också swisha en gåva.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.