Julia Holmstrand tar emot blommor från förra årets lucia Anna Rickeberg. Foto: Mikael Svensson

Julia är Herrljungas lucia

Herrljunga

Julia Holmstrand. Så heter Herrljungas lucia 2017.
– Jag har alltid älskat lucia och det var därför jag ville vara med. Nu känner jag mig bara jätteglad, säger en tagen Julia Holmstrand.

Det var med ett brett leende som Julia Holmstrand öppnade dörren när AT tillsammans med luciakommitén och förra årets lucia Anna Rickeberg kom på besök på söndagsförmiddagen. Ändamålet för besöket var givetvis att meddela för Julia att det är hon som blivit vald till årets lucia i Herrljunga.  

– Det har varit väldigt nervöst. Jag var absolut inte säker på att jag skulle bli vald även om jag såklart hoppades, säger Julia och pappa Benny fyller i:

– Hon har vandrat omkring här hemma och varit lite fnittrig i över en timme nu, säger Benny och ler.

Fullt hus

Hela familjen med pappa Benny, mamma Marie, storebror Christoffer och pojkvännen Alfred var alla hemma i villan i Herrljunga vid söndagens besök.

17-åriga Julia fick motta blommor, skänkta av House of eden, från fjolårslucian Anna Rickeberg. Helen Borhammar och Mariette Hassmer Troije från luciakommitén delade ut grattiskramar och lyckönskningar. 

Många uppträdanden

Sammantaget var det 791 luciaröster och Julia var den femte kandidaten av sju. 

Det är inplanerat 55 uppträdanden för Julia och hennes tärnor de närmaste veckorna.

– Det ska bli jätteroligt. Vi är ett väldigt härligt gäng och jag tror det kommer gå superbra, säger 2017 års lucia i Herrljunga kommun, Julia Holmstrand. 

Luciakröningen sker i Herrljunga kyrka på tisdag kväll klockan 19.

Läs mer och se fler bilder från besöket hos Julia i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.