FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Kungälv snäppet bättre i Nolhalla

Ishockey

Ett brandskattat Alingsås Hockey gjorde vad man kunde mot formlaget Kungälv.
Men det räckte inte till poäng då gästernas seger skrevs till 3–1.

Det fanns stora hål att fylla i Alingsås laguppställningen när matchen drog igång. Bland annat saknades ordinarie målvakterna Robin Andersson och Joakim Blomgren men i deras ställe klev 15-åriga superlöftet Alfred Hallin in och briljerade.

– Eftersom vi vet hur bra ”Affe” är var det inga problem att låta de andra slicka sina sår lite grann. Det är för att han är bra som han står där mellan stolparna idag och han gjorde verkligen en kanonmatch, säger Andreas Svedberg, tränare i Alingsås.

Hallin fick dock rena mardrömsstarten då Johan Garpsäter ensam framför kassen kunde raka in matchens första skott på mål redan efter 31 sekunder. Men Hallin och Alingsås repade snabbt mod och efter 4.56 var det kvitterat. Luka Vukoja åkte sig loss i ensamt majestät och sprätte in 1–1.

Formstarka Kungälv fortsatta ösa puckar mot Alfred Hallin i första perioden och efter 9.06 fick han kapitulera då Calle Landgren satte dit returen efter två raka räddningar. Hallin gjorde fem minuter senare matchens räddning med en blixtsnabb plock på ett kanonläge för Kungälv.

1–2 var ställningen även efter andra perioden där Joel Sjöstrand var närmast en kvittering. Alingsås hade tre lägen i powerplay under matchen men spelade direkt usel hockey med en man mer.

– Det är frukten av att vi saknar flera spelare, Jonas Joelsson, Linus Bjelke, Christoffer Brunberg och Anton Hammarstrand, som normalt sett spelar i powerplay. Flera spelare får ovana roller vilket gör det svårt att ändra om för mycket, säger Svedberg.

PP-mål gjorde däremot Kungälv när Emil Persson satt utvisad i början på tredje. Johan Garpsäters andra för dagen satt i krysset och det blev matchens sista mål, även om Alingsås efter 11.21 trodde man hade satt 3–2. Domaren valde dock att blåsa bort målet.

– Domaren står bra placerad bakom mål och som jag uppfattar det menar han att pucken inte var över linjen, utan tog i stolpen och studsade tillbaka.

Trots en ny förlust är tränare Svedberg nöjd med prestationen.

– Sett till de förutsättningar vi har, bland annat med bara fem backar, är det en kanoninsats. Kungälv var helt enkelt ett bättre lag än oss idag, har en bra bredd och kan gå runt på många spelare.

När kan de skadade spelarna vara tillbaka?

– Vi räknar inte med Brunberg eller Hammarstrand innan jul tyvärr. När det gäller eventuella avstängningar för Bjelke och Joelsson hoppas vi få besked kring måndag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.