Foto: Emelie Asplund
EN EGEN VÄRLD. I slutet av januari bjuds alingsåsarna in till Linda Spåmans värld av   livsbejakande och svart humor.
Foto: Emelie Asplund
EN EGEN VÄRLD. I slutet av januari bjuds alingsåsarna in till Linda Spåmans värld av livsbejakande och svart humor.

Linda Spåman till Alingsås konsthall

Alingsås

Den 27 januari öppnar en ny utställning i Alingsås konsthall av och med Linda Spåman, konstnär, serietecknare, scenograf och spådam.
– Det kommer bli mycket magi, säger Mattias Norström, utställningsproducent.

För närvarande är det Michael Johanssons utställning Rumsligheter och andra hemligheter som huserar i Alingsås konsthall. Då den utställningen plockas ner den 13 januari är det alltså Linda Spåmans konst man gör sig redo för.

– Det jag tycker är roligt med Linda är att hon är konstnär och serietecknare. Böckerna finns här på biblioteket så det är en rolig bokning just för att det kanske skapar en kontakt mellan biblioteket och konsthallen på ett nytt sätt, säger Mattias Norström.

Konst och podd

Linda Spåman, bosatt i Göte­borg, har många strängar på sin lyra. Hon är konstnär, serietecknare, scenograf och spådam.

Hon har en magisterexamen i tillämpad konst vid Högskolan för Design och Konsthantverk och har släppt flera serieböcker. Däribland BRF Ensamheten, Äkta Spåman, Från barn till död och Den första kvinnan. Hon ligger också bakom den framgångsrika podden Äkta spåman podcast.

Spåmans konst och serier präglas av grotesk och uppsluppen humor. I hennes gåtfulla och makabra världar bjuds åskådaren på samhällssatir och kantstött självkänsla.

– Vi kommer försöka blanda alla Lindas världar så att det här blir en inbjudande utställning man hänger kvar i, säger Mattias Norström.

Del av dekor

Den exakta utformningen av utställningen är ännu i sin linda, men Mattias kan bland annat avslöja att en spåkula kommer vara en central del av utställningen, och att delar av en omfattande dekor Linda skapat för Göteborgs stadsteater kommer att finnas i Alingsås konsthall.

– Jag hoppas det blir mycket. Det känns så!, säger Norström.

Utställningen öppnar den 27 januari och pågår till och med den 12 maj.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher